Radno vrijeme ureda:  pon-pet 09-16 - Subota (ured ne radi, preuzimanje ljubimaca na terenu) 09-14
info@petmemo.hr+385 1 5101 635
Prvi Hrvatski krematorij za kućne ljubimce. Na usluzi vlasnicima ljubimaca od 2013.
0
0.00  0 stavki

Nema proizvoda u košarici.

Radno vrijeme ureda: pon-pet 09-16 - Subota (ured ne radi, preuzimanje ljubimaca na terenu) 09-14
Radno vrijeme ureda: pon-pet 09-16 - Subota (ured ne radi, preuzimanje ljubimaca na terenu) 09-14
Prvi Hrvatski krematorij za kucne ljubimce. 
Na usluzi vlasnicima ljubimaca od 2013.
Prvi Hrvatski krematorij za kucne ljubimce. Na usluzi vlasnicima ljubimaca od 2013.
0
0.00  0 stavki

Nema proizvoda u košarici.

Česta pitanja

Što se dešava sa ostacima mojeg kućnog ljubimca ukoliko ne koristim usluge Pet memo krematorija?

Nakon eutanazije, veterinar je obvezan posmrtne ostatke vašeg kućnog ljubimca predati u kafileriju. Tamo se oni termički obrađuju zajedno sa ostalim životinjama, ostatcima iz klaonica, otpacima iz hrane. Samom preradom nastaju proizvodi poput koštanog brašna ili masti, koji se dalje koriste u različitim industrijama.

Kako mogu biti siguran da će pepeo koji mi je vraćen biti isključivo od mojeg kućnog ljubimca?

Individualna kremiranja vrše se isključivo jedno po jedno, uz poštivanje stroge procedure praćenja i dokumentiranja posmrtnih ostataka. Procedure koje koristimo i sistemi obilježavanja ostataka, preuzeti su od najvećeg međunarodnog udruženja krematorija za kućne ljubimce. Provjere oznaka kojima su obilježeni posmrtni ostaci vašeg ljubimca vrše se 4 puta u toku cjelokupnog procesa.

Koja je razlika između individualnog i grupnog kremiranja?

Pri individualnom kremiranju vrši se zasebno kremiranje samo jednog kućnog ljubimca i u tom slučaju moguće je vratiti pepeo vlasniku, ukoliko to želite. Pri grupnom kremiranju, kremira se par ljubimaca istovremeno, ali i dalje sa posebnom pažnjom i dostojanstvom. U ovom slučaju nismo u mogućnosti posebno odvojiti i vratiti vam pepeo vašeg kućnog ljubimca.

Koliko dugo traje kremiranje, odnosno kada mogu dobiti pepeo svog ljubimca?

Sam proces kremiranja zavisi o veličini životinje, a traje u prosjeku od sat vremena do tri sata. Unazad nekoliko mjeseci, bilježimo porast broja kremiranja, pa je period do povratka urne s pepelom duži.
Za manje ljubimce taj period je u prosjeku četiri tjedna, dok je za veće ljubimce i nešto duži (za detaljnije informacije kontaktirajte nas na broj telefona ili putem e-maila).

Želim izabrati jednu od specijalnih urni iz Vaše ponude, kako da znam koja veličina je potrebna?

Pepeo koji ostaje nakon procesa kremiranja iznosi otprilike 4% težine životinje. Za detaljne informacije, najbolje je da se posavjetujete s našim djelatnicima.

Što da radim ukoliko moj ljubimac ugine u noći ili za vrijeme vikenda?

Ukoliko Vas ljubimac napusti izvan našeg radnog vremena, molimo da ispunite online formular za preuzimanje ljubimaca ovdje.
Naši će Vas djelatnici kontaktirati u najbržem mogućem roku i dogovoriti s Vama detalje oko preuzimanja. Također možete se javiti svom veterinaru ili dežurnom veterinaru za čuvanje tijela do našeg preuzimanja.

Smrt ljubimca me iznenadila dok sam boravio u RH, da li mogu pepeo svog ljubimca prenijeti preko granice?

Obzirom na različite carinske regulative, ne možemo Vam garantirati prenošenje pepela za svaku zemlju, ali u mogućnosti smo izdati vam certifikat kojim se specificira postupak i kremiranje, te navodi dokumentacija kojom se dokazuje da je Pet memo, ovlašteni krematorij za kućne ljubimce.

Pet memo d.o.o.  (Član IAOPCC)  Nikole Šubića Zrinskog 16b, 10430 Samobor
Tel: +385 1 5101 635    Email: info@petmemo.hr
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram