Radno vrijeme ureda: pon-pet 09-16 - Dežurstvo (samo preuzimanja) pon-pet 16-18 i vikend i blagdani 09-13
info@petmemo.hr+385 1 5101 635
Prvi Hrvatski krematorij za kućne ljubimce. Na usluzi vlasnicima ljubimaca od 2013.
0
0.00  (0.00 kn) 0 stavki

Nema proizvoda u košarici.

Radno vrijeme ureda: pon-pet 09-16 - Dežurstvo (samo preuzimanja) pon-pet 16-18 i vikend i blagdani 09-13
Radno vrijeme ureda: pon-pet 09-16 - Dežurstvo (samo preuzimanja) pon-pet 16-18 i vikend i blagdani 09-13
Prvi Hrvatski krematorij za kucne ljubimce. 
Na usluzi vlasnicima ljubimaca od 2013.
Prvi Hrvatski krematorij za kucne ljubimce. Na usluzi vlasnicima ljubimaca od 2013.
0
0.00  (0.00 kn) 0 stavki

Nema proizvoda u košarici.

Česta pitanja

Što se dešava sa ostacima mojeg kućnog ljubimca ukoliko ne koristim usluge Pet memo krematorija?

Nakon eutanazije, veterinar je obvezan posmrtne ostatke vašeg kućnog ljubimca predati u kafileriju. Tamo se oni termički obrađuju zajedno sa ostalim životinjama, ostatcima iz klaonica, otpacima iz hrane. Samom preradom nastaju proizvodi poput koštanog brašna ili masti, koji se dalje koriste u različitim industrijama.

Kako mogu biti siguran da će pepeo koji mi je vraćen biti isključivo od mojeg kućnog ljubimca?

Individualna kremiranja vrše se isključivo jedno po jedno, uz poštivanje stroge procedure praćenja i dokumentiranja posmrtnih ostataka. Procedure koje koristimo i sistemi obilježavanja ostataka, preuzeti su od najvećeg međunarodnog udruženja krematorija za kućne ljubimce. Provjere oznaka kojima su obilježeni posmrtni ostaci vašeg ljubimca vrše se 4 puta u toku cjelokupnog procesa.

Koja je razlika između individualnog i grupnog kremiranja?

Pri individualnom kremiranju vrši se zasebno kremiranje samo jednog kućnog ljubimca i u tom slučaju moguće je vratiti pepeo vlasniku, ukoliko to želite. Pri grupnom kremiranju, kremira se par ljubimaca istovremeno, ali i dalje sa posebnom pažnjom i dostojanstvom. U ovom slučaju nismo u mogućnosti posebno odvojiti i vratiti vam pepeo vašeg kućnog ljubimca.

Koliko dugo traje kremiranje, odnosno kada mogu dobiti pepeo svog ljubimca?

Sam proces kremiranja zavisi o veličini životinje, a traje u prosjeku oko sat vremena. Za vlasnike kućnih ljubimaca sa šireg područja Zagreba, vrijeme od preuzimanja ostataka ljubimca do predaje urne sa pepelom iznosi nekoliko dana. Za ostale dijelove Hrvatske, taj period je nešto duži, ovisno o području na kojem se nalazite i periodu kada je vaš kućni ljubimac preuzet (za detaljnije informacije kontaktirajte nas na broj telefona ili putem e-maila).

Želim izabrati jednu od specijalnih urni iz Vaše ponude, kako da znam koja veličina je potrebna?

Pepeo koji ostaje nakon procesa kremiranja iznosi otprilike 4% težine životinje. Za detaljne informacije, najbolje je da se posavjetujete s našim djelatnicima.

Što da radim ukoliko moj ljubimac ugine u noći ili za vrijeme vikenda?

Ukoliko Vas vaš ljubimac napusti izvan našeg radnog vremena, možete nam se obratiti na našu mail adresu info@petmemo.hr, ili sms-om na broj 091 4668 433, s poslanim osnovnim podacima i kontakt telefonom. Naši će Vas djelatnici kontaktirati u najbržem mogućem roku i dogovoriti s Vama detalje oko preuzimanja

Smrt ljubimca me iznenadila dok sam boravio u RH, da li mogu pepeo svog ljubimca prenijeti preko granice?

Obzirom na različite carinske regulative, ne možemo Vam garantirati prenošenje pepela za svaku zemlju, ali u mogućnosti smo izdati vam certifikat kojim se specificira postupak i kremiranje, te navodi dokumentacija kojom se dokazuje da je Pet memo, ovlašteni krematorij za kućne ljubimce.

Pet memo d.o.o.  (Član IAOPCC)  Nikole Šubića Zrinskog bb, 10430 Samobor
Tel: +385 1 5101 635    Email: info@petmemo.hr
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram